Historie Královského trdelníku
Za recept na Královský trdelník vděčíme našemu dědečkovi, Oldřichu Jetelinovi, který byl pekařem a recepty si pečlivě zapisoval. Jeho osobitý recept na trdelník jsme objevili bohužel až po jeho smrti.
A objev to byl skutečně zajímavý a překvapivý. Narazili jsme totiž na recept při úklidu půdy, kde byl uložen ve staré dřevěné truhle v knize receptů. Jednotlivé recepty jsme otestovali a tento trdelník nás zaujal natolik, že jsme se rozhodli ho sdílet se světem.
Nevíme přesně, kdy recept na tento trdelník vznikl, ale víme, že jej pekla už dědečkova maminka a ta jej měla zase od své maminky. Je tu s námi již několik generací a my jsme vděční, že jej nyní mohou ochutnat lidé napříč Českou republikou a pekařské dědictví naší rodiny těší další mlsné jazýčky.
Královský trdelník nyní
Za Královským trdelníkem stojí malá rodinná firma Jetelinů. Chceme předat náš starý rodinný recept dnešní společnosti. Převzali jsme původní dědečkův recept, a i když pracujeme s moderními technologiemi, dbáme na to, aby principy výroby trdelníku zůstávaly nezměněné. Místo pečení na dřevěném uhlí například využíváme topné spirály, které stejně jako uhlí, uvolňují sálavé teplo.
Trdelníky zpracováváme ručně a při výrobě pracujeme pouze se surovinami, které byly vypěstovány či vyprodukovány na Slovácku a v blízkém okolí. Ať už se jedná o mouku, vejce či vlašské ořechy, spolupracujeme s prověřenými dodavateli, kteří dbají na kvalitu svých surovin. Chceme, aby byl trdelník skutečně přírodní, i proto do něj nepřidáváme žádné chemické konzervanty.
Díky našemu ořechovému Královskému trdelníku zakusíte pravé Slovácko a ochutnáte vynikající recept, který uhranul už několika generacím. Můžete se těšit na jedinečnou chuť a vůni, které se spojují v tomto výborném vláčném pečivu.